Aktuality 2016/2017 - Obec Červenica pri Sabinove

Červenica
pri Sabinove
oficiálne stránky obce
Prejsť na obsah

Aktuality 2016/2017

ŠKOLSTVO > Základná škola

Aktuality ZŠ 2016/2017

Školský výlet na Spišský hrad

Dňa 16. 6. 2017 sa pre nás otvorili brány Spišského hradu, na ktorom nás čakali animátori Hradohrania. Na štrnástich stanovištiach sme si mohli vyskúšať mnoho rytierskych aktivít ako napr.: streľbu z luku na terč, oslobodenie princeznej z pazúrov zlého draka, úskalia strašidelnej steny, ruskú ruletu, streľbu  z dela. Predierali sme sa labyrintom, svoju odvahu sme preverili cestou prekážkovým lesom, ktorá sa končila jazdou na drevenom koni. Za našu vytrvalosť a nebojácnosť sme získali sladkú odmenu, diplom a v plnej kráse sa nám predstavili Hradní sokoliari. Pri vystúpení dravcov sme si však museli dávať pozor na svoje čiapky a hlavne chutné desiaty. Nič neuniklo ich ostrému zraku. Plní zážitkov sme ešte stihli nakúpiť suveníry, poobzerať sa po hrade, lákala nás hlavne mučiareň, a v poslednej chvíli dobehnúť k autobusu, aby nás nezastihol prudký lejak.

Kliknutím na hrad sa zobrazí fotogaléria.
Mgr. Zuzana Bujňáková

Neobyčajné dobrodružstvá malého Buratina

Tentokrát sa pre nás scéna DJZ v Prešove otvorila 2. júna 2017. Aj keď začiatok bol pre nás hektický, náš vlak do Prešova mal meškanie, nakoniec sme všetko stihli, pohodlne sa usadili a nechali sa unášať  rozprávkovým svetom aj s chytľavými pesničkami.
S Buratinom sme dychtivo prežívali jeho neobyčajné dobrodružstvá, pri ktorých nechýbala svätojánska muška Marcello, pavúk Marlene, cvrček Charlie, mravec Jean-Paul, motýľ Audrey či lienka Sophia. Pri sledovaní zmúdrenia malého nezbedníka sme zistili, že stačí len  -  mať svoj sen !!!!
K umeleckému zážitku sme potom ešte pridali osviežujúcu zmrzlinu pre naše maškrtné jazýčky. Náš MDD sme si užili  naplno a ani  počasie nelenilo, aby sme si ho mohli vychutnať slniečkovo.

Kliknutím na plagát sa zobrazí fotogaléria.
                                                                                                                            Mgr. I. Kakaščíková
Adresa

Základná škola v Červenici pri Sabinove
Červenica pri Sabinove
082 56 p. Pečovská Nová Ves


Riaditeľ

Mgr. I. Kakaščíková


Kontakty
Telefón: 051/4583 516
E-mail: zscervenica.s@centrum.sk
Testovanie online - ALF

Deň matiek

Druhá májová nedeľa už tradične patrí našim mamám. Je to čas, kedy im môžeme špeciálne vyjadriť našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobia.
Aj tohto roku naši žiaci uvili pre svoje mamy peknú kytičku piesní, tancov a básní. Nechýbali ani humorné scénky a malý darček v podobe srdiečka. Spolu s folklórnym súborom Dubina a s deťmi z materskej školy vystúpili dňa 14. mája na pódium  a nebojácne predviedli, čo si pripravili.
Našim mamičkám prajeme k ich sviatku všetko najlepšie!

Kliknutím na deti s kyticou sa zobrazí fotogaléria.
                                                                                                                   Mgr. Z. Bujňáková

Základný plavecký výcvik

V dňoch 9. - 12. mája 2017 sme umožnili žiakom 3. a 4. ročníka absolvovať základný plavecký výcvik v priestoroch bazéna Spojenej školy v Sabinove.
Inštruktori plávania vtiahli našich žiakov do svojho plaveckého sveta a počas týchto dní si spolu užívali dýchanie vo vode, ponáranie,  znakové či kraulové zábery i skoky do vody.
Každý  zo žiakov prišiel s inými skúsenosťami s vodou a s inými plaveckými zručnosťami. Dôležité je, že aj tí, ktorí mali z vody strach, sa s ňou skamarátili a tí, ktorí už nejaké plavecké zručnosti mali, posunuli sa ďalej na svojej ceste za plaveckými úspechmi.
Veríme, že  to, čo žiaci získali počas základného plaveckého výcviku, budú môcť aj naďalej zdokonaľovať za pomoci rodičov. Veď leto a prázdniny už klopú na dvere!!!!!
A hoci ešte nie je koniec školského roka, naši žiaci sa už môžu pýšiť mokrým vysvedčením.

Kliknutím na odvážneho plavca sa zobrazí fotogaléria.
                                                                                                                   Mgr. I. Kakaščíková

Zápis do 1. ročníka

Dňa 26. apríla sa na našej škole konal zápis žiakov do 1. ročníka. Budúcich školákov čakalo milé prekvapenie.  Žiačky 4. ročníka sa na chvíľu premenili na rozprávkové bytosti a zvedavých predškolákov previedli krajinou rozprávok. Zavítala k nám Červená čiapočka, s ktorou sa deti túlali rozprávkovým lesom a riešili tvorivé úlohy. S kráľovnou Elsou postavili ľadový zámok a so šibalkou Pippi rozhýbali svoje telíčka. Predškoláci aj tentokrát ukázali, že sú pripravení stať sa členmi našej rodiny a statočne sa pasovať so školskými povinnosťami. Tešíme sa, že nám pribudne 10 nových kamarátov a veríme, že aj oni sa medzi nami budú cítiť dobre. Dovidenia v septembri!

Kliknutím na predškolákov sa zobrazí fotogaléria
                                                                                                                   Mgr. Z. Bujňáková

Deň s nami

Zvedavým pohľadom okoloidúcich čelí naša škola zvonku neustále. Ak však nie ste alebo ste neboli našimi žiakmi, rodičmi či príbuznými našich žiakov, možno aj vy ste patrili k tým, ktorí mali chuť nazrieť aj dovnútra.
A práve to sme umožnili širokej verejnosti dňa 31.3.2017 v čase bežného vyučovania. Napriek tomu, že sme boli pri vyučovaní neustále „rušení“ návštevami, bolo to veselé a trochu neobyčajné vyučovanie. Medzi hosťami sme okrem rodičov súčasných a budúcich žiakov zazreli aj našich bývalých žiakov, škôlkarov z Jakubovej Vole, z Červenice, alebo aj žiakov z okolitých škôl. Niektorí nás pozorovali z úzadia, iní sa hneď stali súčasťou našich aktivít napr. spevácko – pohybových v anglickom jazyku, nakupovania v rámci matematiky, výtvarných aktivít, práce s interaktívnou tabuľou, práce s elektronickou stavebnicou, atď.
Druháci sa prezentovali dramatizáciou rozprávky „O nepodarených kozliatkach“ pod taktovkou pani učiteľky Bujňákovej.
Atmosféru tohto dňa si môžete pozrieť na fotografiách vo fotogalérii, ktorá sa zobrazí kliknutím na obrázok s veselou prváčkou.

                                                                                                                   Mgr. I. Kakaščíková

Žabiak Žofre

Rozhodnutie, že tentokrát nepocestujeme za kultúrou my, ale kultúru necháme cestovať za nami, sa ukázalo správne. Boli sme príjemne prekvapení muzikálovou rozprávkou divadla Crocus Theatre, ktorú odohrali 30.3.2017 v kultúrnej sále v Jakubovej Voli.

Žabiak Žofre nás nielen upútal svojimi dobrodružstvami plnými krásnych piesní a vtipných príbehov, ale aj aktivizoval v rôznych činnostiach. Spolu s ním sme preskákali všetko, čo mu prišlo do cesty a hlavne zažili kopec zábavy.

Ak by ste ho chceli spoznať aspoň prostredníctvom fotiek, nájdete  ich vo fotogalérii, ktorá sa otvorí kliknutím na obrázok žabiaka.

                                                                                                                      Mgr. I. Kakaščíková

Deň s knihou – deň s Pippi Dlhou Pančuchou

Besedu so spisovateľkou  sme už  v našej  škole zažili. Ale aby k nám zavítala literárna postava ????

V jeden marcový deň sa nám presne toto stalo a Pippi prišla rovno v štyroch prevedeniach. Pippi, ktorá si žije ako sa jej páči, bez príkazov a zákazov. Jedna dokonca zavítala aj s pánom Nilsonom. To sme teda mali šťastie, že nezobrala so sebou svojho koňa!!!

Každá Pippi  sa stala súčasťou jednej skupiny žiakov. Keďže náš deň s knihou bol neobyčajný aj tým, že si žiaci doniesli najobľúbenejšie knihy, každá Pippi najprv predstavila knihy svojej skupiny. Potom sme formou prezentácie PowerPoint spoznali autorku tohto diela Astrid Lindgrenovú a vyriešili úlohy v interaktívnom programe Alf. Na každú skupinu čakal netrpezlivo jeden príbeh z tejto knihy, ktorý sme si s v skupinách nahlas čítali. Po prečítaní sme vyriešili úlohy, ktoré sa týkali konkrétneho príbehu.

A prišla odmena!!! Svojou prítomnosťou nás poctili aj dospelí z radov rodičov, hasičov i členov obecného zastupiteľstva. Tí nám pútavo prečítali ďalší príbeh z tejto knihy. Na záver sme im hrdo ukázali svoje obľúbené knihy, ktoré si so záujmom listovali a rozvinula sa družná debata s nimi o knihách.

Bol to vydarený deň s Pippi a naši hostia boli živým príkladom toho, že knihy majú svoje miesto v živote každého človeka, v rôznom veku aj v rôznych povolaniach.

Kliknutím na Pippi sa zobrazí fotogaléria.
Mgr. I. Kakaščíková
25. 6. 2024
Posledná aktualizácia obsahu:
Na stránkach prebieha upgrade obsahu a štruktúry podľa výnosu Ministerstva financií SR o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy
Návrat na obsah